Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. Να σταματήσει εδώ και τώρα ο εργασιακός μεσαίωνας των εκπαιδευτικών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.










Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                                     Ορεστιάδα 21 - 04 - 2018
ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                       Αρ. πρωτ. 23     



Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

Να σταματήσει εδώ και τώρα ο εργασιακός μεσαίωνας των εκπαιδευτικών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.
Απαιτούμε την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των συναδέλφων  μας!

Το Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Έβρου καταγγέλλει την απαράδεκτη εργασιακή κατάσταση που επικρατεί για τους συναδέλφους μας ωρομισθίους στα ΣΔΕ και απαιτεί την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Ζητούμε:

1. Την άμεση αποπληρωμή των συναδέλφων μας που παραμένουν απλήρωτοι από την προηγούμενη σχολική χρονιά (2016-2017) εδώ και 11 μήνες και λόγω της μη καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα.

2. Την άμεση υπογραφή της σύμβασης εργασίας τους για τη νέα σχολική χρονιά (2017-2018) που άρχισε για τους ωρομίσθιους στα περισσότερα ΣΔΕ στις 12 Δεκεμβρίου 2017. Τονίζουμε ότι όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν κολληθεί τα ένσημά τους και δεν μπορούν να πάρουν βεβαίωση προϋπηρεσίας.
3. Την έγκαιρη στελέχωση των ΣΔΕ από τις αρχές της σχολικής χρονιάς. Οι πρώτες προσλήψεις φέτος έγιναν το Δεκέμβριο, ενώ ακόμη και σήμερα υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Σημειώνουμε ότι τη σχολική χρονιά 2016-2017 προσλήφθηκαν οι πρώτοι ωρομίσθιοι το Μάιο του 2017 (!), ενώ οι σύμβουλοι προσλαμβάνονται με ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση σε σχέση με τους ωρομίσθιους καθηγητές.
4. Την κατάργηση της διάταξης στην εγκύκλιο πρόσληψης των ωρομισθίων στα ΣΔΕ με βάση την οποία ο εκπαιδευτικός που αρνείται πρόσληψη ή παραιτείται (εκτός από περιπτώσεις κύησης-λοχείας ή αποδεδειγμένης ασθένειας του ίδιου ή συζύγου ή συγγενή Α΄ βαθμού), αποκλείεται από τη διαδικασία επιλογής για το επόμενο σχολικό έτος.

5. Την πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Σ.Δ.Ε., προϋπηρεσία η οποία προσμετράται στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων της Β/θμιας Εκπ/σης. Σήμερα προσμετρούνται μόνο 4 ώρες εβδομαδιαίως (το μισό του ωρομισθίου της τυπικής εκπαίδευσης). Αυτό έγινε με νόμο του Ν. Φίλη και μάλιστα είχε και αναδρομική ισχύ!), ενώ οι περισσότεροι εργάζονται 10-15 ώρες την εβδομάδα.

6. Την κατάργηση του ανώτατου ορίου διδακτικών ωρών που ορίζεται στις 20 ώρες εβδομαδιαίως συνολικά, για όλες τις δημόσιες δομές Δια Βίου Μάθησης. Το παραπάνω όριο ισχύει μόνο για όσους έχουν ως αποκλειστική απασχόληση τη διδασκαλία σε Σ.Δ.Ε. και Ι.Ε.Κ.

7. Την τήρηση του πλαισίου που περιγράφεται στην προκήρυξη σχετικά με την ανάθεση των διδακτικών ωρών που πρέπει να γίνεται για το σύνολο των διαθέσιμων ωρών ανά ειδικότητα και ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ΣΔΕ.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα των συναδέλφων μας!




Για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.