Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΩΡΑ!



ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!

Κυβέρνηση, ΟΟΣΑ, Ε.Ε, Δ.Ν.Τ και οι πολιτικές συμμόρφωσης στις προσταγές τους, συνεχίζουν να χτυπούν ανελέητα το χώρο της εκπαίδευσης, να στερούν μορφωτικά δικαιώματα από τους μαθητές και να εντείνουν την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών. Μοναδικός στόχος των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων είναι η εξασφάλιση πόρων και η δημιουργία ενός σχολείου με ταξικούς φραγμούς και με εκπαιδευτικούς-δούλους που υπακούουν και προσαρμόζονται στις απαιτήσεις τους.


Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι συνάδελφοί μας αποτελούν πλέον το σκελετό του δημόσιου σχολείου και είναι καταδικασμένοι να ζουν σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας. Οι ελαστικά εργαζόμενοι συνάδελφοί μας είναι κακοπληρωμένοι, ευέλικτοι, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, ανήμποροι να σχεδιάσουν τον οποιοδήποτε οικογενειακό τους προγραμματισμό, χωρίς προοπτική και με τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης πάνω από το κεφάλι, μια πραγματικότητα που αναμφίβολα οδηγεί στην εξουθένωση και την εξόντωση. Ταυτόχρονα οι μαθητές χάνουν χιλιάδες διδακτικές ώρες κάθε χρόνο λόγω των κενών, γεγονός καθοριστικό για τη μαθησιακή πορεία τους.

Τα τελευταία 8 χρόνια οι μνημονιακές κυβερνήσεις

Αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωσαν τους μισθούς μας, αύξησαν το διδακτικό ωράριο, κατάργησαν-συγχώνευσαν σχολεία και τμήματα, έκοψαν μαθήματα, κατάργησαν τις ώρες υπευθύνων εργαστηρίων, αύξησαν τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα, έκλεισαν τμήματα τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ και Ο.Π. στα ΓΕ.Λ, σταμάτησαν την Π.Δ.Σ., άλλαξαν τις αναθέσεις μαθημάτων και συνεχίζουν…

Η επιβολή του 30ωρου εργασιακού ωραρίου λειαίνει το έδαφος για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου που θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις αναπληρωτών. Ταυτόχρονα συνδυάζεται με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και κατ’ επέκταση των εκπαιδευτικών, με στόχο την επίσπευση απολύσεων και τη διαμόρφωση ενός ασφυκτικού πλαισίου ελέγχου και πειθάρχησης.

Οι νέες συγχωνεύσεις σχολείων με δημοσιονομικά κριτήρια που γυρίζουν την πλάτη στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, ανοίγουν πάλι το δρόμο για επιπλέον απολύσεις, κλείσιμο τμημάτων και τροποποίηση της οργανικότητας των σχολείων.

Οι εξαγγελίες για το «Νέο Λύκειο» οδηγούν με ακρίβεια σε νέα συρρίκνωση εκπαιδευτικών και μαθητικού δυναμικού και επιπλέον ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Η αντοχή και η ανοχή μας τέλειωσαν!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΟΜΗΡΙΑ!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, συμμετέχουμε μαζικά:

·         Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 13.30
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Κομοτηνή μαζί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία της περιφέρειας Α.Μ.Θ. Για το σκοπό αυτό κηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11.00-14.00

·         Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 13.00

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας. Κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας για την ημέρα εκείνη 8.00-11.00 για τον πρωινό κύκλο και 19.00-22.00 για το βραδινό, συμπληρωματικά με την 3ωρη στάση που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ (11.00-14.00). Παρακαλούμε τους συναδέλφους/σες να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου (e-mail: b.elme.evrou@gmail.com ή τηλεφωνικά στα μέλη του Δ.Σ.), προκειμένου να οργανώσουμε την μετακίνησή μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • ·         Κατάργηση του ν.3848

  • ·        Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών σε Ειδική και Γενική Αγωγή για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δεν μπαίνουμε σε κανένα παζάρι μορίων, δεν δεχόμαστε κανένα πλαφόν στην προϋπηρεσία, κανένα προσοντολόγιο.

  • ·         Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων σε όλα τα επίπεδα.


Διεκδικούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία!

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας
Γιαννάτου Κική                                          Γεωργουσίδου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.