Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Αναγνώριση πλασματικού χρόνου για τη συνταξιοδότηση

Αποτέλεσμα εικόνας για Αναγνώριση πλασματικού χρόνου για τη συνταξιοδότηση

Ορεστιάδα 30 - 11 – 2016
Θέμα: Αναγνώριση πλασματικού χρόνου για τη συνταξιοδότηση
     Η αναγνώριση πλασματικού χρόνου (σπουδών, στρατού, και παιδιών) από 1/1/17 θα κοστίζει περίπου τα τριπλάσια χρήματα λόγω της εφαρμογής του νέου Ασφαλιστικού Νόμου που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (νόμος Κατρούγκαλου) ο οποίος αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού των κρατήσεων για την αναγνώριση των πλασματικών ετών.
      Είναι καλό λοιπόν για όσους κατοχυρώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης  μετά  την 1/1/2011 να υποβάλλουν την αίτηση αναγνώρισης μέχρι τέλος του έτους (31/12/16)  για να υπολογιστούν οι πλασματικοί χρόνοι με μειωμένες τιμές.
Οι αιτήσεις αναγνώρισης που μπορείτε να καταθέσετε δεν είναι ούτε δεσμευτικές ούτε πρέπει να εξοφληθεί όλο το ποσό που θα χρεώσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Επίσης υπάρχει η σχετική ελαστικότητα αν δεν υπάρχουν όλα τα δικαιολογητικά.
  Για όποιες απορίες σχετικά με την θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδοτήσης  μπορείτε να απευθύνεστε στον νομικό σύμβουλο της ΟΛΜΕ , δικηγόρο κ. Μιχαήλ Φιλιππίδη, που παρέχει υπηρεσίες Νομικού Συμβούλου της ΟΛΜΕ σε θέματα:
α)         Ασφαλιστικά – Συνταξιοδοτικά
β)         Διοικητικά – Πειθαρχικά
Ο κ. Φιλιππίδης βρίσκεται στα γραφεία της ΟΛΜΕ κάθε Τρίτη από τις 14.00 έως τις 17.00 και κάθε Πέμπτη τις ώρες 17.00 – 20.00 στο τηλέφωνο 210 3318632
Η επικοινωνία μαζί του για μεν τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά θέματα μπορεί να γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στο: sintaxeisolme@gmail.com όπου θα υποβάλλονται τα ερωτήματα και θα δίνεται η απάντηση με τον ίδιο τρόπο ή άλλον αν κριθεί αναγκαίο.
Ερωτήματα σχετικά με διοικητικά, πειθαρχικά ή άλλα ζητήματα θα υποβάλλονται μέσω των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ, γραπτώς και η απάντηση θα δίνεται πάλι με την ίδια διαδικασία.
Για τις κατηγορίες: Α. Αναγνώριση Χρόνου Σπουδών- Β. Αναγνώριση Χρόνου Παιδιών  και Γ. Αναγνώριση Στρατιωτικής Θητείας επισυνάπτουμε ξεχωριστό αρχείο


Για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.