Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ



Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ εύχεται σε όλους  τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς καλή σχολική χρονιά με δύναμη και υγεία.
Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με όρους και προϋποθέσεις που τέθηκαν ήδη από τον Ιούνιο:
α) Η κατάργηση της τρίωρης απαλλαγής των υπεύθυνων εργαστηρίων θα έχει ως άμεση συνέπεια την υποβάθμιση του εργαστηριακού χαρακτήρα των κατ’ εξοχήν εργαστηριακών μαθημάτων των φυσικών επιστημών και της πληροφορικής.
β)Η ελάττωση των διδακτικών ωρών στο γυμνάσιο, θα οδηγήσει μεν σε μείωση του εργασιακού φόρτου των μαθητών, έγινε όμως χωρίς κανένα επιστημονικό και παιδαγωγικό – εκπαιδευτικό κριτήριο και με μοναδικό στόχο τη μείωση των προσλήψεων αναπληρωτών.
γ) Η αυστηροποίηση των προϋποθέσεων λειτουργίας τμημάτων, ομάδων προσανατολισμού στα γενικά λύκεια και τομέων στα ΕΠΑ.Λ. και η διεύρυνση των αναθέσεων των μαθημάτων γίνονται με αποκλειστικό προσανατολισμό την εξοικονόμηση εκπαιδευτικών και είναι συνέχεια ανάλογων επιλογών των προηγούμενων κυβερνήσεων.
δ) Οι αλλαγές στα χρονοδιαγράμματα των υπηρεσιακών μεταβολών με διαδικασίες «εντέλλεσθε», η προχειρότητα που έγιναν και οι πρόσφατες αλλαγές στις ημερομηνίες ενεργοποίησης της Γ ανάθεσης δείχνουν παντελή έλλειψης γνώσης της εκπαιδευτικής πραγματικότητας και δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
Οι αλλαγές αυτές  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ. Είναι τα προϊόντα  των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΚΩΝ που ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ και ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ συναδέλφων ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των μαθητών μας.
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Πίσω από την επικοινωνιακή πολιτική του υπουργού παιδείας  και τις εύηχες εξαγγελίες για «αυτονομία της σχολικής μονάδας», «ευελιξία», «εξατομικευμένες διαδρομές στη μάθηση» βρίσκονται οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση, η ψευτοκατάρτιση, η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, οι μηδενικοί διορισμοί και η συνεχής οικονομική αιμορραγία των γονέων.
Συνεχίζουμε να απαιτούμε:
·         Έκτακτη και γενναία κρατική χρηματοδότηση της εκπαίδευσης.
·         Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των πραγματικών κενών στα σχολεία. Όχι στην ελαστική εργασία.
·         Στήριξη της Ειδικής αγωγής.
·         Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. Διεκδικούμε 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια. Απόσυρση των εγκυκλίων για τις προϋποθέσεις λειτουργίας Ο.Π.  για τα ΓΕΛ. και των τμημάτων γενικής παιδείας, τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ.
·         Επαναφορά της μείωσης του ωραρίου των υπευθύνων στα εργαστήρια φυσικών επιστημών και πληροφορικής.
·         Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.
·         Ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών στην εκπαίδευση που επιβάλλονται από τους δανειστές και εφαρμόζονται από την κυβέρνηση.
Η «μαγική εικόνα» της «κανονικότητας» που παρουσιάζει το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να κρύψει τις πολιτικές των μνημονίων και των συντηρητικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.