Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΕΝΟ ΤΡΙΩΡΟ ΣΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ



Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Με αφορμή έγγραφο της ΠΔΕ Ανατ. Μακ. Θράκης με θέμα: «Κοινό κενό τρίωρο» και σύμφωνα με το οποίο οι καθηγητές της ίδιας ειδικότητας πρέπει μία ημέρα την εβδομάδα να ολοκληρώνουν τα διδακτικά τους καθήκοντα τις τρεις πρώτες ώρες, για να μπορούν να συνεργάζονται με τον οικείο Σχολικό Σύμβουλο, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1)      Η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου θα δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση σε όλες τις σχολικές μονάδες.
2)      Σε πολλά σχολεία η ολοκλήρωση του ωρολογίου προγράμματος είναι ήδη ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των ιδιαιτεροτήτων και των δεσμεύσεων που υπάρχουν (ομάδες προσανατολισμού, μαθήματα επιλογής, τμήματα ξένων γλωσσών κλπ) .
3)       Πολλοί συν/φοι υπηρετούν σε 2-3 σχολεία και η δημιουργία προγράμματος καθίσταται αδύνατη με τους περιορισμούς αυτούς.
4)      Ίσως χρησιμοποιηθεί για την αυθαίρετα υποχρεωτική παραμονή συν/φων στα σχολεία .
5)      Οι σχολικοί σύμβουλοι μπορούν να καταθέσουν έναν ενδεικτικό προγραμματισμό επισκέψεων στα σχολεία με βάση τον οποίο το κάθε σχολείο την ημέρα επίσκεψης να κάνει τη σχετική τροποποίηση στο πρόγραμμά του.
6)      Θεωρούμε ότι πρέπει το πρόγραμμα επισκέψεων των σχολικών συμβούλων να προσαρμόζεται στις ανάγκες της σχολικής μονάδας και όχι το αντίστροφο .

7)      Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη οδηγία δεν μπορεί να εφαρμοστεί, γι’ αυτό και πρέπει να αποσυρθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.