Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΤΩΝ ΣΔΕ


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΤΩΝ ΣΔΕ
( ή όταν οι βοσκήσιμες γαίες … με τον «κόφτη» Φίλη συναντούν τον ν.3848 Διαμαντοπούλου)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Μια ακόμα δυσάρεστη έκπληξη βιώνουν αυτές τις ημέρες οι συνάδελφοί μας ωρομίσθιοι-αδιόριστοι εκπ/κοί των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ). Ο περίφημος πλέον «κόφτης Φίλη» εφαρμόστηκε και σε αυτούς και μάλιστα με αναδρομικό τρόπο. Προσπαθώντας οι συνάδελφοι μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΟΠΣΥΔ να καταθέσουν την αίτησή πρόσληψής τους, διαπίστωσαν ότι η προσφερθείσα προϋπηρεσία τους, κατά τα έτη 2010-2011 και 2011-2012, υπολογίζεται με βάση το τετράωρο ως μέγιστο εβδομαδιαίο ωράριο (που είχε θεσμοθετήσει η αλήστου μνήμης Διαμαντοπούλου) και για τα υπόλοιπα έτη έως σήμερα, με μέγιστο τις 8 ώρες.
Ο νέος αναδρομικός «κόφτης» βασίζεται στο άρθρο 38 παρ. 3 του Ν.4351/04-02-2015 (περί … βοσκήσιμων γαιών Ελλάδος κ.α.). Όλα καλά θα έλεγε κάποιος, τι να κάνουμε, έτσι είναι ο νόμος κλπ. Οι συνάδελφοι όμως αυτοί, μέσω των επίσημων συμβάσεων τους και των σχετικών ανακοινώσεων του ΙΔΕΚΕ παλαιότερα και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ σήμερα, προσλαμβανόταν στα ΣΔΕ ως εξής:
Για τα διδ. έτη 2010-11, 2011-12, 2012-13 με 11 ώρες εβδομαδιαίως μέγιστη υπηρεσία
Για τα διδ. έτη 2013-14, 2014-15 με 15 ώρες και
για το διδ. έτος 2015-16 με 20 ώρες, που μάλιστα από 1ης Απριλίου αυξήθηκε σε 30 ώρες, εξαιτίας προφανώς της χρονικής πίεσης για την ολοκλήρωση των μαθημάτων που υπήρξε σε πολλά ΣΔΕ, επειδή ως γνωστόν οι ωρομίσθιοι καθηγητές προσελήφθησαν από 25/02/2016 και μετά.!
Τι να «πρωτοθαυμάσει» κανείς από την τακτική της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της διοικητικής πυραμίδας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ!
Προσλαμβάνουν όποτε θέλουν τους ωρομισθίους καθηγητές στα ΣΔΕ (πάντα καθυστερημένα και συνήθως μετά τα Χριστούγεννα, για μαθήματα που έπρεπε να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο).
Δεν τους προσλαμβάνουν ως αναπληρωτές με βάση τις ώρες διδασκαλίας τους, όπως γίνεται στα υπόλοιπα Σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης.
Τους πληρώνουν όποτε θέλουν (συνήθως ένα χρόνο μετά).
Παρατείνουν τη διάρκεια του σχ. έτους μετά τον Ιούνιο, κόβοντας επίσης αργίες (ακόμα και την περίοδο του Πάσχα), Σάββατα κλπ., όταν δεν ολοκληρώνονται τα μαθήματα (και πώς να ολοκληρωθούν αφού συνήθως ξεκινούν ένα εξάμηνο μετά!) και δεν αναγνωρίζουν την προϋπηρεσία των παρατάσεων, όπως έγινε το καλοκαίρι του 2010.
Και τώρα κόβουν αναδρομικά, τα μόρια των συναδέλφων αυτών στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών.
Καταγγέλλουμε ευθέως την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τη νέα αυτή αδικία εις βάρος των συμβασιούχων εργαζομένων εκπ/κών των ΣΔΕ. Πρόκειται για προκλητική και θρασεία εκμετάλλευση της ελαστικής εργασίας από την πλευρά της κυβέρνησης, που συνεχίζει την πολιτική των μηδενικών διορισμών, καθιερώνοντας την ελαστική εργασία στη δημόσια εκπαίδευση με άμεσες επιπτώσεις τόσο στις εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών όσο και στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.
Απαιτούμε:
Την αναγνώριση όλης της πραγματικής προσφερθείσας προϋπηρεσίας.
Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους. Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Μόνιμους μαζικούς διορισμούς σε όλη την εκπαίδευση τώρα, για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με βάση τις μορφωτικές ανάγκες. Κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα Σχολεία με την έναρξη του σχολικού έτους.
Κατάργηση του ν.3848 και όλων των περικοπών Φίλ που έχουν ως μόνο στόχο τη μείωση του εκπαιδευτικού δυναμικού και των δαπανών για την παιδεία!.

Ζητάμε από την ΟΛΜΕ να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες διεκδίκησης των αιτημάτων μας! 


Για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.